Adresa: Piața 1848 nr. 3, Blaj, 515400, jud. Alba

Telefon: 0258 711904
E-mail: lsvblaj@yahoo.ro

Facebook: liceulsfantulvasile.blaj

Înscrierea la Grădiniţă

Lista copiilor admiși în grupa mică – an școlar 2024-2025


Calendarul inscrierii copiilor prescolari in gradinite a fost publicat in Monitorul Oficial, dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca l-a modificat ca urmare a solicitarilor venite din partea partenerilor sociali.
Astfel, conform noului calendar, reinscrierile vor avea loc in perioada 20- 24 mai 2024. Parintii care vor sa isi inscrie copiii pentru prima oara la gradinita, indiferent de grupa, pot face acest lucru intre 27 mai si 29 august (inclusiv etapa de ajustari). Conform Metodologiei pentru inscrierile la gradinita, in anul scolar 2024-2025, parintele/reprezentantul legal are posibilitatea inregistrarii a trei optiuni in cererea-tip de inscriere. La inscrierea la gradinita sunt cuprinsi, cu prioritate, copiii de 4 ani (in grupa mijlocie) si copiii de 5 ani (in grupa mare).

Acte necesare la dosarul de inscriere la gradinita 2024:
a) copie de pe certificatul de nastere al copilului;
b) copie de pe actele de identitate ale parintilor/ reprezentantului legal;
c) alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de inscriere si care sunt analizate in timpul procesului de inscriere.

La dosarul de inscriere se adauga, la inceputul anului scolar, urmatoarele documente:
a) adeverinta de la medicul de familie in care se mentioneaza ca respectivul copil este sanatos clinic; adeverinta este necesara in prima zi de prezentare a copilului in unitatea de invatamant;
b) avizul epidemiologic/dovada de vaccinare intocmit(a) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sanatatii, cu privire la intrarea copilului in colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile inainte de a incepe frecventarea unitatii.

Cand se fac inscrierile la gradinita in 2024 ?

Calendarul inscrierii copiilor prescolari in anul scolar 2024 – 2025 in unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica cu grupe de nivel prescolar

Etapa de reinscrieri 20 – 24 mai 2024

Sunt reinscrisi copiii care au frecventat unitatea de invatamant in anul scolar curent si care urmeaza sa o frecventeze si in anul scolar urmator, ca urmare a exprimarii acestei optiuni de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora, printr-o cerere scrisa.

In situatia in care, prin aplicarea criteriului varstei, numarul cererilor depaseste numarul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv specifice de departajare, mentionate la art.6 din Metodologia cadru de inscriere a copiilor in unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica cu grupe de nivel prescolar si/sau anteprescolar si in servicii de educatie timpurie complementare.

Afisarea rezultatului si a numarului de locuri libere dupa finalizarea etapei de reinscrieri – 24 mai 2024, ora 14.00

Etapa I din cadrul procesului de inscrieri – 27 mai – 14 iunie 2024

27—31 mai 2024 (colectare cereri)
3—5 iunie 2024 (procesare cereri Faza I – prima optiune)
6—10 iunie 2024 (procesare cereri Faza a II-a – a doua optiune)
11—12 iunie 2024 (procesare cereri Faza a IIIa – a treia optiune)

Copiii sunt inscrisi in aceasta etapa, pe baza dosarelor depuse la unitatile de invatamant de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora si a celor trei optiuni exprimate, in limita locurilor din planul de scolarizare aprobat, dupa incheierea etapei de reinscrieri.

Afisarea rezultatului si a numarului de locuri libere ramase dupa prima etapa de inscrieri – 14 iunie 2024, ora 14.00
Etapa a II-a din cadrul procesului de inscrieri 17 iunie – 5 iulie 2024

17—21 iunie 2024 (colectare cereri)
24—26 iunie 2024 (procesare cereri Faza I – prima optiune)
27 iunie—1 iulie 2024 (procesare cereri Faza a II-a – a doua optiune)
2—4 iulie 2024 (procesare cereri Faza a IIIa – a treia optiune)

In aceasta etapa se realizeaza inscrierea copiilor, pe locurile libere ramase in urma derularii primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitatile de invatamant de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora si a celor trei optiuni exprimate in noile cereri de inscriere depuse.

Afisarea rezultatului si a numarului de locuri libere ramase dupa a doua etapa de inscrieri – 5 iulie 2024, ora 14,00

Etapa de ajustari 19 – 29 august 2024

In aceasta etapa se realizeaza inscrierea copiilor care nu au fost inscrisi in primele doua etape din lipsa de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele doua etape, pe locurile ramase libere in urma derularii celei de-a doua etape a inscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB si pe baza dosarelor depuse de parinti la inspectoratul scolar. La aceasta etapa au acces urmatoarele categorii de copii:

  • copiii care au ramas nerepartizati dupa derularea celor doua etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani si de 5 ani;
  • copiii care au solicitat inscrierea in clasa pregatitoare din invatamantul primar si nu au fost admisi ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE;
  • copiii de peste 2 ani care solicita inscrierea in invatamantul prescolar, cu respectarea prevederilor art.23 alin. (1), lit.b) din Legea invatamantului preuniversitar nr.198/2023, cu modificarile si completarile ulterioare.

Afisarea rezultatului si a numarului de locuri libere dupa etapa de ajustari – 30 august 2024, ora 14.00

Introducerea in SIIIR a tuturor copiilor inscrisi in anul scolar 2024 – 2025, in unitatile de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica cu grupe de nivel prescolar , repartizarea pe formatiuni de studiu – 9 septembrie 2024, ora 16,00

Anexe:

  • ORDIN nr. 4018/2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare și a Calendarului înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024—2025 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare;
  • Calendar inscriere educatie timpurie 2024 – 2025.

Descarca de AICI cererea-tip pentru inscrierea la gradinita 2024

Derulează în sus
Sari la conținut